Minijob

 

Minijob

Možda ste učenik, student, doktor znanosti, trudnica, kućanica, ne znate kud bi sa sobom, ili želite kupiti Ford Ka, minijob je za vas prava stvar.

Postoji mogućnost zasnivanje radnog odnosa u Njemačkoj koji se zove minijob. Svatko stariji od 16 godina može raditi minijob.

Uz normalni posao, možete raditi i minijob, ali samo do iznosa od 450 € mjesečno.

Recimo, imate plaću u firmi od 3789 € brutto plus vikendom radite minijob pranja suđa u restoranu.

Možete imati više poslova kao minijob u jednom mjesecu, ali ukupna primanja ne smiju prekoračiti 450 € . Sve preko 450 € podliježe većim porezima i doprinosima za vas i za poslodavca.

Plaćeni ste maximalno 450 € netto na mjesec, ali i od te sume izdvajate za mirovinu određenu sumu, a sve ostalo plaća poslodavac.

Minijob možete raditi svaki mjesec, ali i nemorate. To se kod nas zove privremeni posao. Primjera minijoba ima jako puno, obično su to usluge u ugostiteljstvu ili na poslovima čišćenja, no mogu biti sve vrste poslova koji se rade na određenim manifestacija, u vrtlarstvu, poljoprivredi, mogućnosti ima jako puno.

Možete biti zaposleni kod poslodavca u firmi ili kod privatne osobe. Kod privatne osobe, recimo na štihanju vrta.

Minijob: zadaci, štihanje vrta, obrezivanje ruža i uređenje okućnice, rušenje stare kruške.

U svakom slučaju, bili zaposleni kod poslodavca u firmi ili kod privatne osobe minimalna tarifa po satu je 8,84 € brutto.

U oba slučaja automatski dobivate zdravstveno i mirovinsko osiguranje koje plaćaju oni koji vas zapošljavaju. Od vaših 450 € u slučaju da vas zapošljava poslodavac u firmi vi plaćate 22,50 € za mirovinsko, pa vam se isplaćuje 427,50 € . Ako ste zaposleni kod privatne osobe, onda od vaših 450 €, platite 67,50 € za mirovinsko osiguranje a vama ostaje 382,50 €.

Po čemu se minijob razlikuje od normalnog zaposlenja

Kod minijoba vi dobivate cijelokupni iznos umanjen za vaš doprinos za mirovinsko osiguranje, ali nemate mogućnost dobivanja naknade za nezaposlenost ako dobijete otkaz, koju imate kod normalnog zaposlenja.

Kada ste zaposleni kao minijob, imate ista radna prava kao i normalni zaposlenici u firmama.

Ako ste zaposleni kod poslodavca morate ga obavijestiti ili pitati da li smijete raditi još jedan posao kao minijob, možda vam to piše u ugovoru o radu.

Više informacija ovdje, a kako pronaći minijob u vašem gradu ovdje na ovom linku