Jezik, jezik i samo jezik

Važnost poznavanja njemačkog jezika prilikom traženja posla

Na osnovu priča “starih” gastarbajtera dobije se dojam da nije važno poznavati strani jezik, u ovom slučaju njemački, za pronalaženje posla u njemačkoj.

Oni su došli s koferima, pronašli su pajdu koji im je pomogao da pronađu posao, te ih je pajdo upučivao na sve što su trebali raditi.

Šalu na stranu, u današnje vrijeme važnost znanja, poznavanja stranog jezika je ogromna prednost prilikom zapošljavanja. Ne samo da će vas poslodavac drugačije gledati, nego će vam davati i složenije poslove, a gdje će te u konačnici i prije zavrijediti veću plaću.

Na stranu poslovi kojeg svatko može obavljati. Ti poslovi su najmanje plaćeni, a teško da ćete u skorije vrijeme dobiti povećanje plaće, jer čistiti stanove i prati suđe može svatko na svijetu, naravno netko brže netko sporije, ali na kraju svatko odlazi sa radnog mjesta sa istom sumom novaca u đepu.

Zar to nije obeshrabrujuće, samo iz razloga što se nemožeš sporazumjeti, zapravo izraziti, manje si, ili isto plaćen kao i netko tko u stvari sada prvi puta vidi stroj za pranje podova, da se tako najlakše izrazim.

Na internetu i fejsu postoji sva sila videa i grupa koje skoro pa na dnevnoj bazi objavljuju lekcije iz njemačkog jezika. Čak sam primjetio, da je i google translator postao bolji u zadnje vrijeme, jer ti daje više opcija prijevoda za zadanu riječ. Dakle materijala ne nedostaje, samo je važna upornost.

A kad ste već u njemačkoj, najbolji način učenja je komunikacija sa domicilnim stanovništvom, jer samo tako se potvrđuje stečeno znanje.

Ja koristim ovaj internet prevoditelj za riječi koje nemam u riječniku iz 1980 g. donešenog od kuće.

https://dehr.dict.cc/

Google puno bolje prevodi s njemačkog na engleski, pa se koristim google page translatorom kad želim nešto lakše i razumljivije pročitati na njemačkom internetu.

https://translate.google.com/

Otvorim gornji google translator link i jednostavno cijelu web adresu njemačke stranice kopiram u okvir na lijevoj strani, te mi na desnoj strani google prevede stranicu na engleski i klikom na link čitam je na engleskom jeziku.