Vrste registracijskih tablica za aute u Njemačkoj

Registracijske tablice za aute u Njemačkoj

U njemačkoj postoji više vrsta tablica koje možete staviti na auto (kennzeichen), naravno pod određenim uvjetima

Tako postoje:

  • Europske tablice – (Eurokennzeichen) registrirate auto pod normalnim uvjetima za svakodnevnu vožnju, to su one koje viđete svaki dan na automobilima u njemačkoj

  • Tablice za određeno vrijeme vožnje – (Saisonkennzeichen) to su tablice za osiguranje u određenom periodu, recimo imate dva auta, a vi ste samac ili ne želite voziti drugi auto cijele sezone, registrirate auto na 6 mjeseci, od travnja do listopada, i samo u tom periodu možete voziti taj drugi auto

  • Probne tablice – (Kurzzeitkennzeichen) kupili ste auto, i želite obaviti probnu vožnju, ili kupili ste auto na sjeveru njemačke, i želite ga prebaciti do minkena, to su te tablice. Te tablice možete koristiti do 5 dana. Prva slova su grad gdje su izdane, zatim idu brojevi (prva dva su 03 ili 04), a na žutom dijelu na desnoj strani piše datum do kada vrijede.

  • Carinske tablice – (Zollkennzeichen) to su tablice koje služe za izvoz vozila iz njemačke, ako ste kupili auto a ne živite u njemačkoj, ili prijevoz do druge destinacije van njemačke. Carinske tablice razlikuju se od ostalih po općepoznatom crvenom polju na desnoj strani tablica na kojima piše datum do kojeg vrijede tablice. Ako želite koristiti carinske tablice vozilo je potrebno imati osiguranje i tehnički pregled (Tüv/Hu) Minimalno trajanje carinskih tablica je 9 dana, a maximalno 365,ili koliko traje tehnički pregled (Tüv/Hu). Zato bugari voze aute na prikolicama u svoju zemlju, jer vozila nemaju odgovarajući tehnički pregled, pa im nisu ni potrebne carinske tablice. Tehnički pregled mora važiti minimalno koliko traju carinske tablice. Okvirna cijena za carinske tablice od 15 dana je od 60 do 150 Eura, ovisno o osiguranju.

  • Oldtimer tablice – (Historische Kennzeichen) su tablice kojima na kraju stoji slovo H. Vozilo treba biti najmanje 30 godina starosti i sposobno proći tehnički pregled. Normalne tablice za oldtimere koštaju 28 Eura, no ako želite posebne, a koje izgledaju kao one stare gastarbajterske, onda će vam izbiti iz đepa joiš 100 Eura, ukupno 128 Eura. Prednosti imanja oldtimer tablica su manje osiguranje, a najvažnija stvar je ta da to vozilo može voziti po svim gradovima i ulaziti u sve zone bez one famozne zelene naljepnice na šajbi. Kakav elektroauto, kad će se uskoro 220 d moći voziti s H tablicama posvuda po njemačkoj.

Znam, znam, najviše vas zanimaju tablice za traktore 

  • Zelene tablice – traktori i prikolice mogu imati zelene tablice za obavljanje poslova na poljima, prikolica i traktor imaju iste tablice, nama poreza na vozila, ne trebaju imati tehnički pregled (Tüv/Hu), ali naravno treba imati osobnu zaštitu za radnika – roll bar i sl. jer se radi isključivo o vozilima za radove u polju i gospodarstvu. Nekoliko puta sam vidio da se ti šumski traktori prevoze na labudicama. Ta vozila se ne smiju sama kretati po cestama za cestovna vozila od minkena do kölna, naprimjer.

  • Crne tablice – ovi traktori, koji služe za šminku moraju imati tehnički pregled, registraciju i osiguranje, smiju se voziti po svim cestama, pa tako i na dionici minken – frankfurt, ako žele. Prikolice koje se voze s ovim traktorima moraju imati tehnički pregled, osiguranje i svoju vlastitu tablicu. Zgodno, zar ne, tako je i kod nas.

  • Odtimer tablice – porez na vozila s ovim tablicama, min 25 g starosti, je 191 euro godišnje. Sve ostalo kao i za traktore s crnim tablicama.

  • Sezonske tablice – minimalno 2 mjeseca i max 11 mjeseci. Ako je vozilo registrirano za 5 mjeseci, ostatak vremena se ne smije koristiti javnim cestama, manji su porezi i davanja na registraciju.

  • Promjenjiva tablica za oldtimere – tako sam je nazvao jer s tom tablicom možete voziti do 10 traktora u registriranom periodu. Što znači, imam Poršea, Deutz-a, Kramera i još par sličnih traktorčića u štali veličine 800 m 2 ( ko ne vjeruje nek gleda SWR), mogu voziti svaki od tih traktora na cesti bez tehničkog, vlasnik je sam odgovoran za ispravnost vozila. Jedina stvar , to je stvarno skupo i samo se isplati ako ste naslijedili nekog Dürera i prodali ga Trump prijateljima prije mnogo godina, pa sad uživate u svojim traktorčičima na izložbama u Höhenkirchen-Siegertsbrunn – u